Üdvözlöm

Farkas Józsefné vagyok, érettségizett, 56 éves somogyaszalói lakos vagyok, a Somogyaszalói Cigány Érdekképviseleti Közhasznú Szervezet elnöke. A Főnix Somogyi Nagyasszonyi címet is viselem.

Munkám, tevékenységem úgy gondolom, példaértékű lehet minden cigány ember számára, hiszen társadalmi, környezetvédelmi, kulturális és szociális munkám révén elnyertem sok tekintélyes közéleti személy elismerését.

14 évig postásként dolgoztam, majd elnökként foglalkoztatást végzek a "Tiszta Desedáért" program keretén belül. 15 éve érdekképviseletet látok el, valamint környezetvédelmi tevékenységben a Deseda tó partvédelmét, karbantartási munkálatait, nádvágást végeztetem a Somogy Megyei Munkaügyi Központ támogatásával. Számos alkalmi munkalehetőséget is kerestem és biztosítottam eddig rászorulók részére, (például ingyenes faszedési lehetőség, nádvágás). A gasztronómiai rendezvényeknek rendszeres résztvevője voltam, ételeimért többször helyezést is kaptam. Három alkalommal megszerveztem a Somogyi Roma Napot a Desedán, ahol színvonalas műsorokat adtak elő meghívott autentikus roma és nem roma fellépők egyaránt. "Együtt egymásért" elnevezést képviselt szakmai konferenciát is szerveztem 2013-ban, ahol neves előadók tartottak előadást a foglalkoztatással kapcsolatban.

Célom, hogy a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetben élő családok foglalkoztatását segítsem, ezáltal a munkanélküliséget csökkentsem, az embereket a környezetvédelemre neveljem és szorgalmazzam a roma kultúra megismerését, elfogadását. Szívügyemnek tekintem a rászorulók szociális körülményeinek javítását, ezért étel és ruha adományokkal segítem őket. Fontosnak tartom a romák integrációját, a társadalomba való beilleszkedésük elősegítését. Bízom az emberek segítőkészségében és együttműködésében.

Farkas Józsefné
Farkas Józsefné
elnök


"Az élet akkor szép, ha olyasmiért dolgozunk, amiért érdemes." - Híd Terabithia

Tekintse meg képgalériánkat!

Adományvonal

Támogassa Szervezetünket
az élhetőbb életért!

SEGÍTSÜNK, HOGY SEGÍTENI TUDJUNK!


Segítse térségünk munkanélkülieinek számát csökkenteni.
Bankszámlaszámunk:
HU06 10403909-50526772-81511008

Lépjen kapcsolatba velünk!

Cigány Érdekképviseleti Közhasznú Szervezet

Elnök:Farkas Józsefné
Cím:7452 Somogyaszaló, Petőfi u. 13
Telefon:+3620/9351-566
Adószám:18772078-1-14

A honlap a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásában megvalósuló NEA-TF-12-SZ-0534 azonosító számú , "Együtt Egymásért a civil hálóban" című projekt részeként készült el.